…向阳区高三英语二模试题逐题解析与高考动态雅思考研詹姆斯_网易…(向阳中学官网)

2021年北京市向阳区高三【二模】英语
本试卷共10页。考生有必要将答案答在答题卡上,在试卷上作答无效。
第一有些:常识运用(共两节,30分)
第一节完形填空(共10小题;每小题1.5分,共15分)阅览下面短文,掌控其粗心,从每题所给的a、b、c、d四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡大将该项涂黑。
making my own bicycle
制造我自个的自行车

it was a saturday morning. james and i were at the bamboo bicycle club, ready for our bamboo bicycle building course.
那是一个星期六的早晨。詹姆斯和我在竹制自行车沙龙,预备咱们的竹制自行车缔造课程。
the first step was setting up the structure for holding the frame (骨架) in place. after that we were told to ___1___ the bamboo to be of use, which was a delicate job. there were several things to ___2___. of course, finding pieces that were the color we wanted was just as important.
第一步是树立起支撑规划的规划。在那之后,咱们被奉告要选择可用的竹子,这是一项精密的作业。有几件事需要留心。当然,找到咱们想要的颜色相同重要。
the rest of the afternoon was spent ___3___ each piece of the frame into the structure. bamboo is fairly flexible, and this particular ___4___ meant that some adjustments were really necessary. one problem lining up the two chains causes ___5___ made our frame useless. luckily, however, after some careful ___6___, we confirmed that it was alright. there was just enough space to fit a wheel.
下午剩下的时刻都用来固定规划的每一块到规划上。竹子是恰当活络的,这种特别的质量意味着一些调整对错常必要的。一个疑问是,这两条敛萋使赂乎使咱们的规划无用。不过,走运的是,经过一些细心的查看,咱们招认它没有疑问。有满足的空间放一个轮子。
on sunday morning we returned to the workshop to complete the final ___7___. we began to tightly wrap each joint on the frame, to keep it ___8___ with natural fibers kept in special glue. all that was left now was for it to dry. in a few hours we would be official members of the bamboo bicycle club.
周日上午,咱们回到车间结束最终的工序。咱们初步把每个联接处都紧紧地包裹在规划上,用天然纤维用特别的胶水粘牢。如今只剩下让它晒干了。再过几个小时,咱们就会变成竹自行车沙龙的正式会员了。
finally we finished our job. i couldn’t wait to ___9___ our bicycle to find out what it was really like to ride a bamboo bicycle. it felt just as ____10____ as any bicycle, but softer and more relaxed. now, every time i get on our bicycle, i can’t help smiling. it reminds me of when james and i built it and makes me proud of myself.
最终咱们结束了咱们的作业。我刻不容缓地想试试咱们的自行车,看看骑一辆竹制自行车究竟是啥感触。它感触和任何自行车相同好用,但更柔软、更放松。如今,每次我骑上咱们的自行车,我都忍不住浅笑。它让我想起了我和詹姆斯缔造它的时分,让我为自个感到骄傲。

【答案】1. d;2. b;3. a;4. c;5. b;6. a;7. d;8. c;9. b;10. d;
【刘凯教师解析】【分析】这是一篇记叙文。一个星期六的早晨,作者和詹姆斯在竹制自行车沙龙,预备他们的竹制自行车缔造课程。文章叙说了制造进程和感触。
1. a. return b. cover
c. deliver d. select
【1题详解】查询动词词义分析。句意:在那之后,咱们被奉告要选择可用的竹子,这是一项精密的作业。a. return回来;b. cover掩盖;c. deliver投递;d. select选择。根据“to be of use”可知,此处是指选择出可用的竹子。故选d。
2. a. bring in b. watch for
c. take over d. give away
【2题详解】查询动词短语分析。句意:有几件事需要留心。a. bring in引入;b. watch for留心;c. take over接收;d. give away赠送。根据“which was a delicate job”可知,因为这个作业很精密,所以有几件事需要留心。故选b。
3. a. fixing b. changing
c. leaving d. mixing
【3题详解】查询动词词义分析。句意:下午剩下的时刻都用来固定规划的每一块到规划上。a. fixing固定;b. changing改动;c. leaving脱离;d. mixing混合。根据“each piece of the frame”和“into the structure”可知,此处是指固定规划的每一块到规划上。故选a。
4. a. angle b. position
c. quality d. stage
【4题详解】查询名词词义分析。句意:竹子是恰当活络的,这种特别的质量意味着一些调整对错常必要的。a. angle视点;b. position方位;c. quality质量;d. stage舞台。根据“bamboo is fairly flexible”可知,this是指竹子的特质。故选c。
5. a. only b. almost
c. seldom d. still
【5题详解】查询副词词义分析。句意:联接这两条链子致使的一个疑问几乎让咱们的规划无用。a. only只需;b. almost几乎;c. seldom很少;d. still仍然。根据“luckily”可知,最终疑问处置了,所所以几乎让咱们的规划无用。故选b。
6. a. checks b. requests
c. preparations d. links
【6题详解】查询名词词义分析。句意:不过,走运的是,经过一些细心的查看,咱们招认它没有疑问。a. checks查看;b. requests需求;c. preparations预备;d. links联接。根据“confirmed”可知,此处是指经过细心的查看招认没有疑问。故选a。
7. a. report b. command
c. judgement d. process
【7题详解】查询名词词义分析。句意:周日上午,咱们回到车间结束最终的工序。a. report陈述;b. command指令;c. judgement判别;d. process技能流程。根据“we returned to the workshop”可知,此处是指结束最终的工序。故选d。
8. a. smooth b. heavy
c. firm d. slim
【8题详解】查询描述词词义分析。句意:咱们初步把每个联接处都紧紧地包裹在规划上,用天然纤维和特别胶水粘合健壮。a. smooth光滑的;b. heavy沉重的;c. firm健壮的;d. slim细长的。根据“we began to tightly wrap each joint on the frame”可知,此处是指把它粘牢。故选c。
9. a. charge b. test
c. seek d. equip
【9题详解】查询动词词义分析。句意:我刻不容缓地想试试咱们的自行车,看看骑一辆竹制自行车究竟是啥感触。a. charge充电;b. test查验;c. seek寻找;d. equip配备。根据“to find out what it was really like to ride a bamboo bicycle”可知,此处是指试试自行车。故选b。
10. a. complicated b. accurate
c. suitable d. capable
【10题详解】查询描述词词义分析。句意:它感触和任何自行车相同好用,但更柔软、更放松。a. complicated凌乱的;b. accurate精确的;c. suitable合适的;d. capable有才能的。根据“as any bicycle”可知,这辆自行车尽管是竹子做的,可是和其它自行车相同好用。故选d。

第二节语法填空(共10小题;每小题1.5分, 共15分)阅览下列短文,根据短文内容填空。在未给提示词的空白处仅填写1个恰当的单词,在给出提示词的空白处用括号内所给词的正确方法填空。
a
evan is a wildlife photographer. once, two tigers ___11___ (run) past him, stopped a meter away from his truck and began to fight. he was too afraid to photograph them. another time in namibia, one lion came even ___12___ (close). it went all the way round his truck. then it got up on the back and looked at him ___13___ the window, which was one of his happiest moments. evan’s pictures make people think about animals in danger, which matters a great deal to him.
【答案】11. ran;12. closer;13. through;
【刘凯教师解析】这是一篇记叙文。埃文是一名野生动物拍摄师,他的相片可以让我们对濒危动物进行反思,这对他意义严峻。文章叙说了埃文的两次风趣的拍照阅历。
【11题详解】查询一般曩昔时。句意:有一次,两只山君从他身边跑过,停在离他的货车一米远的当地,初步打架。根据once(早年)可知,此处使用一般曩昔时,和下文的stopped以及began作为并排的谓语动词。故填ran。
【12题详解】查询比照级。句意:还有一次在纳米比亚,一只狮子更接近了。在even后使用比照级。故填closer。
【13题详解】查询介词。句意:然后它爬上车后边,透过窗户看着他,这是他最高兴的时刻之一。根据“it went all the way round his truck”(它一向绕着他的货车)可知,这只狮子在车外面,所以此处是指透过窗户看着他,使用介词through。故填through。
b
rubbish and litter is not just a problem in the countryside-our cities and towns also suffer. the big tidy up was started in 2008 and volunteers in the uk ___14___(collect) more than 50,000 bags of litter in streets and parks up to now. many schools organise events in september ___15___(tidy) up their areas. they get help with special jackets, so they are safe when they clean up. the project aims to get bigger each year and get more people to take responsibility for their ___16___(community).
【答案】14. have collected;15. to tidy;16. communities;
【刘凯教师解析】【分析】这是一篇阐明文。文章首要介绍了“大清洗”活动始于2008年,到当前中止,英国的自愿者现已在大街和公园里搜集了5万多袋废物。许多学校在九月组织活动来收?堑那颉8孟钅恐荚谌酶嗟娜宋堑纳缜械T鹑巍?br>
【14题详解】查询动词时态。句意:“大清洗”活动始于2008年,到当前中止,英国的自愿者现已在大街和公园里搜集了5万多袋废物。根据后文“up to now”可知,使用如今结束时,主语为volunteers,助动词用have。故填have collected。
【15题详解】查询非谓语动词。句意:许多学校在九月组织活动来收?堑那颉7治鲇锞涔婊芍瑃idy在句中使用非谓语动词方法,此处作意图状语,使用不定式。故填to tidy。
【16题详解】查询名词的数。句意:该项目旨在每年扩展规划,让更多的人为他们的社区承担责任。community为可数名词,根据上文their可知,数量大于一,使用复数方法。故填communities。
c
parents these days seem to protect their children more than ever before. and yet the truth is that children must ___17___ (give) the opportunity to take risks in order to aid their development. by the time a child becomes an adult, he needs to learn ___18___ they can deal with the success and failure connected with risk-taking. it is a real shame that nowadays there are many children ___19___ (miss) out on typical childhood activities such as tree climbing. that is mostly because of their parents’ fear of ___20___ (injure), especially as many of those parents may have enjoyed such activities when they were growing up.
【答案】17. be given;18. how;19. missing;20. injury;
【刘凯教师解析】这是一篇谈论文。作者认为如今的父母如同比以往任何时分都愈加维护自个的孩子,但实际是,为了协助孩子们的打开,有必要给他们冒险的机缘。
【17题详解】查询被逼语态和神态动词用法。句意:可是,实际是,为了协助孩子们的打开,有必要给他们冒险的机缘。动词give和主语children构成被逼联络,在神态动词must后使用动词原形。故填be given。
【18题详解】查询宾语从句。句意:当一个孩子长大成人后,他需肄业习如何处置与冒险有关的成功和失利。在宾语从句中,不短少主语、宾语或表语,根据learn可知,此处是指如何处置与冒险有关的成功和失利,使用联接副词how标明“如何”。故填how。
【19题详解】查询如今分词。句意:如今有许多孩子错失了像爬树这样典型的年少活动,这是一件令人怅惘的作业。动词miss意为“错失”,和逻辑主语children构成主动联络,所以使用如今分词作后置定语。故填missing。
【20题详解】查询名词。句意:这首要是因为他们的父母惧怕受伤,特别是这些父母在生长进程中可以现已享受过这样的活动。在of后作宾语使用名词injury标明?鹕恕薄9侍頸njury。
第二有些:阅览了解(共两节,38分)
第一节(共14小题;每小题2分,共28分)阅览下列短文,从每题所给的a、b、c、d四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡大将该项涂黑。
a
sevenhugs hugone

do you want to improve the quality of your sleep? sevenhugs has created hugone that tracks different sleep patterns to help families consistently rest better. there are dozens of devices and tools devoted to monitoring the sleep. but, hugone is the world’s first family smart home sleep system, which integrates a calculation rule for sleep patterns of children and adults.
hugone is a well-designed product, full of a sense of science and technology. it connects to a number of smaller sensors called “minihugs”, which are placed on the edge of each bed. they monitor the sleep patterns and other data coming from the person sleeping in that bed. the data are then sent to an app on the smartphone.
● the benefits of hugone include:
* having a smart alarm clock on the app as hugone learns your sleep cycle and automatically sets and sounds to when the best moment in your sleep cycle is identified.
* monitoring temperature and humidity in your bedroom as well as indoor air quality for the main living space.
* linking with smart lamps and thermostats, allowing users to fall asleep with sunset light and preferred nighttime temperatures, and wake up to sunrise light and preferred daytime temperatures.
* ensuring safety from electronic transmissions when you sleep-when the minihug senses a presence in bed, it shuts off its electronic transmissions and starts recording sleep data and sending them to the app.
● the following are selected from customers’ comments:
i prefer hugone, since it’s convenient to use. i simply place the minihug in the corner of my bed under the sheet and it goes to work monitoring my sleep cycle. it’s really good.
—robert compton
● hugone available for purchase includes:
i think hugone is a humanized product. it’s shareable, and i’ve connected eight minihugs to the hugone base in my house. all my family members think highly of it.
—chris hanawalt
hugone will provide maximum protection for your sleep. if you want to get more detailed information, please call the sellers at 1-800-576-1899 or visit devicesforbettersleep.com.
style: sleep tracking system + 2 sleep sensors
colour: blue + rose

【答案】21. c;22. d;23. d;
【刘凯教师解析】【分析】这是一篇使用文。文章首要介绍了一款名为hugone的产品,可以提招供们的睡觉质量。介绍了hugone的优点、用户评价和联络方法等信息。
21. how does hugone effectively work?
a. it controls sleep patterns automatically.
b. it creates smart systems for a better sleep.
c. it collects sleep data through the minihugs.
d. it makes a calculation of the data sensors need.
【21题详解】细节了解题。根据第二段中“it connects to a number of smaller sensors called “minihugs”, which are placed on the edge of each bed. they monitor the sleep patterns and other data coming from the person sleeping in that bed. the data are then sent to an app on the smartphone.(它与许多被称为“minihugs”的更小的传感器相连,这些传感器被放置在每张床的边缘。他们监测睡在那张床上的人的睡觉方法和其他数据。数据随后被发送到智能手机上的使用程序)”可知,hugone经过minihugs搜集睡觉数据来有用作业。故选c。
22. according to the passage, hugone can ______.
a. adjust temperature, humidity and air quality in bedrooms
b. update the sleep cycles by aid of an alarm clock on the app
c. record sleep data when there are electronic transmissions in bed
d. help users fall asleep and wake up naturally with preferred temperatures
【22题详解】细节了解题。根据●the benefits of hugone include有些中“* linking with smart lamps and thermostats, allowing users to fall asleep with sunset light and preferred nighttime temperatures, and wake up to sunrise light and preferred daytime temperatures. (*联接智能灯和恒温器,让用户在日落光线和喜爱的夜间温度下入眠,在日出光线和喜爱的白日温度下醒来)”可知,hugone可以协助用户有抱负的温度下天然入眠和醒来。故选d。
23. the passage is made more believable by ______.
a. providing statistics
b. drawing a comparison
c. giving a demonstration
d. using recommendations
【23题详解】推理判别题。根据●the following are selected from customers’ comments(以下是从客户定见中选择的)有些中“i prefer hugone, since it’s convenient to use. i simply place the minihug in the corner of my bed under the sheet and it goes to work monitoring my sleep cycle. it’s really good.(我更喜爱hugone,因为它运用起来很便利。我只是把这个minihug放在床的角落里,然后它就初步监测我的睡觉周期。它真的极好用)”以及“i think hugone is a humanized product. it’s shareable, and i’ve connected eight minihugs to the hugone base in my house. all my family members think highly of it.(我认为hugone是一自特性化的产品。它是可以共享的,我现已把8个minihugs联接到我家里的hugone中心。我一切的家人都对它评价很高)”可知,文章经过用户举荐来让文章变得愈加可信。故选d。
b
my biggest challenge
我最大的应战

as a writer on an adventure sports magazine, i’d always fought shy of doing the adventurous stuff myself, preferring instead to observe the experts from a safe distance and relay their experiences to readers in the form of written language. thus, when i was challenged to take part in a mountain climb in aid of raising money for charity — and to write about it afterwards — i was unwilling, to say the least.
i was lucky enough to have a brilliant climbing coach called keith, who put me through my paces after my daily work. he gave me knowledge about everything from the importance of building muscle groups to how to avoid tiredness through nutrition. it quickly became apparent that the mechanics of climbing were more complex than i had imagined. there was the equipment and techniques i’d never even heard of, all of which would come in handy on the snow-capped peak i’d be climbing.

aware of the challenge, keith made a detailed action plan and i forced myself to stick to it, doing a daily workout at the gym and going on hikes with a heavy pack. i perfected my technique on the climbing wall and even went to climb the mountains to get vital experience. my self-belief increased alongside my muscle power and i became confident about finishing the climb.
all too soon i was on a plane to my destination. on that day, when i looked up at the mountain, i thought of abandoning it. but then i remembered all the hard work i’d done and how disappointed keith would be if i gave up at the last minute-not to mention letting down the charity and the sense of failure i’d experience myself. with a deep breath i gathered my equipment and headed out into the sunshine to meet the rest of the group.
and as i sit here now, tapping away on my laptop, i’m amazed at the details in which i can recall every second of the climb: the burning muscles, the tiredness, the minor problems along the way. could i have been better prepared? possibly. would i be back for another go? thankfully not. the feeling of being excited when i stood on top of the world is a never-to-be-repeated experience but one i will enjoy forever nevertheless.

【答案】24. c;25. c;26. a;
【刘凯教师解析】【分析】这是一篇记叙文。作者被需求参加一次为慈悲筹款的爬山活动,心里很不甘心。在经过练习后,作者成功爬上了山顶,作者很振奋,但仍然幸亏自个今后再也不必爬山了。
24. at the beginning of the activity, the author revealed his ______.
a. disappointment in the coming adventure.
b. expectation of writing about his experience.
c. lack of enthusiasm for the challenge he’d been offered.
d. curiosity about taking part in the mountain climb for charity.
【24题详解】细节了解题。根据第一段最终一句“thus, when i was challenged to take part in a mountain climb in aid of raising money for charity — and to write about it afterwards — i was unwilling, to say the least. (因而,当我被需求参加一次为慈悲筹款的爬山活动,并在活动结束后将其写下来时,至少可以说,我是不愿意的)”可知,在活动一初步,作者就体现出了对所承受的应战短少热心。故选c。
25. what did the author realise during his climb training?
a. the knowledge about climbing was really confusing.
b. the equipment was the key factor to reach the peak.
c. climbing was much more complicated than expected.
d. hard training was far more important than making plans.
【25题详解】细节了解题。根据第二段第三句“it quickly became apparent that the mechanics of climbing were more complex than i had imagined. (很快我就发现攀岩的技巧比我愿望的要凌乱得多)”可知,在他的攀岩练习中,作者知道到攀岩比意料的要凌乱得多。故选c。
26. how did the author feel after he succeeded in climbing the mountain?
a. he was relieved that he wouldn’t have to do it again.
b. he was well satisfied that he had done his best for it.
c. he was surprised that he had managed to complete it.
d. he was regretful that it wasn’t as smooth as imagined.
【26题详解】推理判别题。根据最终一段最终三句“would i be back for another go? thankfully not. the feeling of being excited when i stood on top of the world is a never-to-be-repeated experience but one i will enjoy forever nevertheless. (我会再来一次吗?值得幸亏的是没有。当我站在世界之巅时那种振奋的感触是一种永久不会重复的阅历,但我将永久享受这种感触)”可知,成功地爬上了那座山后,作者很欣喜他不必再这样做了。故选a。
c
the rise of voice technology
语音技能的鼓起

voice technology has come a long way. just a few years ago, it would have been unusable. but now, those who follow the technology know that it has got considerably better.
writing with your voice raises several interesting questions. how difficult is it actually? human speech involves a lot more starting and stopping with errors and the need for repairing broken sentences than you may think. even gifted speakers make mistakes. to turn the spoken word into reasonable writing requires lots of planning. you’ll need some kinds of notes or other organisers to make it work.
another question turning speech into writing raises is the style. how would writing make the change that people speak their writing rather than type? chances are that it would come up with many more short sentences and more concrete language, which is good. it would probably also rely on prepared phrases a lot more often, which is not available when you are speaking quickly.
to confirm this, a column was not written, but dictated (听写). it was composed from brief notes written down for structure only, and it was edited for length, with all of the original errors kept in. here were the results. the first was that the literal accuracy was extremely high. there weren’t many cases where the software had heard one word incorrectly and written down another. but the other result was that the readability of this column was rather bad. obviously, the blame is not with the technology at all, which turns out to be rather good. speaking into writing relies on a better human brain than the one we currently possess. writing is hard. there’s a reason it can’t be done at the speed of speech, in real time.

to clarify the matter, this time paragraph breaks were added after the whole writing. punctuations (标点) had to be spoken aloud, and after a full stop, the first word in the new sentence was capitalized automatically. some minor punctuation marks were added to make it clearer. to improve accuracy, people “trained” the software beforehand, reading a prewritten passage aloud. actually it turns out to be more effective. all of these ensure the satisfactory completion of turning speech into writing.
language is the most important tool for human interaction, and voice is one beautiful part of language. with the maturity of modern technology, it has given birth to a great change in the human-computer voice interaction.

【答案】27. d;28. b;29. a;30. d;
【刘凯教师解析】这篇文章是一篇阐明文。文章首要内容叙说的是当前语音技能现已获得了长足的前进,跟着技能的老到,语音变换文字现已完成。
27. according to the passage, which helps to turn speech into writing in terms of style?
a. there is careful planning in advance.
b. errors and broken sentences are avoided.
c. people type words as fast as they say them.
d. the writing contains more prepared phrases.
【27题详解】细节了解题。根据第三段“another question turning speech into writing raises is the style. how would writing make the change that people speak their writing rather than type? chances are that it would come up with many more short sentences and more concrete language, which is good. it would probably also rely on prepared phrases a lot more often, which is not available when you are speaking quickly.(将语音转化为文字的另一个疑问是文体。文字会如何改悦耳们用口语书写而不是打字?很有可以它会呈现更多的短句和更具体的言语,这极好。也可以更多地依靠于预备好的短语,而当你的语速很快时,这就行不通了。)”可知文字中中包括了更多已备好的短语会对依照文体方法把语音转化成文字有协助,故选d项。
28. to achieve better results, the author mentions some changes for ______.
a. processing errors in a column.
b. adding minor punctuation marks.
c. increasing the number of brief notes.
d. integrating short paragraphs in writing.
【28题详解】细节了解题。根据倒数第二段“some minor punctuation marks were added to make it clearer.(添加了一些小标点符号以使其更清楚。)”可知为了抵达非常好的作用,作者说到了一些批改,添加非有必要标点符号。故选b项。
29. the author suggests that ______.
a. human brains are responsible for poor dictated writing.
b. writing with voice promises to improve the quality of writing.
c. writing is an unnatural act that can hardly be learned and improved.
d. technology has a long way to go in the human-computer voice interaction.
【29题详解】推理判别题。根据第四段“obviously, the blame is not with the technology at all, which turns out to be rather good. speaking into writing relies on a better human brain than the one we currently possess.(很显着,责任完全不在技能上,实际证明这是恰当好的。语音变换文字依靠于一个比咱们如今具有的非常好的人脑。)可知语音变换文字进程中的听写疑问不是技能构成,而是需要非常好的人类大脑,由此可知,作者标明:人类的大脑是构成听写才能差的缘由。故选a项。
30. what is the passage mainly about?
a. why people fully intend to turn speech into writing.
b. what role voice technology plays in improving readability.
c. where the human-computer voice interaction is at an advantage.
d. how voice technology enables the change from speech into writing.
【30题详解】主旨粗心题。根据第一段“voice technology has come a long way. just a few years ago, it would have been unusable. but now, those who follow the technology know that it has got considerably better.(语音技能现已获得了长足的前进。就在几年前,它还无法运用。可是如今,那些重视这项技能的人晓得它现已变得非常好了。)”以及最终一段“with the maturity of modern technology, it has given birth to a great change in the human-computer voice interaction.(跟着现代技能的老到,人机语音交互发生了无量的改变。)”联系全文内容描绘语音变换文字技能的现状可知,这篇文章的主旨是:语音技能如何完成从语音到文字的改动。故选d项。
d
a bridge linking art and the audience
联接艺术与观众的桥梁

according to a 2021 report, people aged between 16 and 24 make up about 15 percent of the population but only 10 percent of museum-goers. similarly, people aged over 35 go half as much as you would expect from their population size. we have reached the point of recognising the disconnection between art and the audience but haven’t yet determined how to bridge the gap. two answers to tackling this challenge lie in telling a greater diversity of art histories and communicating these stories in more accessible ways.
in 2021, a radio program called art matters was started with the aim of discussing art from a pop-culture viewpoint with topics that would engage younger and more diverse audience. it offers an accessible pathway to art history with conversations on different topics. art history is about storytelling; art content shines when there is an effort to bring audience along for the discussion.
more traditional institutions are paying attention. recently the getty museum issued a social-media challenge for people to recreate paintings using items they had at home. users displayed incredible creativity, and the museum was flooded with submissions. this reaction proves that there is a potential desire for the audience to engage with art topics if the format is appealing. since many people feel intimidated and think that there’s a base level of understanding required to join the conversation, the getty initiative serves as a reminder that there are many pathways to engaging with it.
another result of the getty challenge was the exposure given to a diversity of artworks. the famous opera singer peter brathwaite, for example, made scores of attractive recreations highlighting centuries of black paintings. his efforts opposed the idea that there were not many historical paintings of black figures. it is extremely important that we do a better job of showing the complex and diverse stories that are represented in art.
social media have offered a platform for people who have not traditionally had a seat at the table. anyone can recognise a gap in the field and address it. accounts have gathered tens of thousands of followers. they are the proof that there is hunger to hear these art histories, and these themes work brilliantly for museum programming.
but there is only so much that can be done without the museums and galleries changing meaningfully from within. we need to see a better balance of these stories represented in permanent collections. we also need a much wider diversity of people and interests represented on board. ensuring that art-and writing and talking about art-is able to continue on the rising generation of storytellers, inside and outside of institutions, getting the funding and support they need to paint a brighter picture for the part.

【答案】31. c;32. b;33. b;34. a;
【刘凯教师解析】【分析】这是一篇阐明文,文章首要叙说一般人如同离艺术很悠远,他们想要参加艺术,但短少了解和谈论艺术的途径,咱们需要联接艺术和观众的桥梁。
31. what challenge is the author trying to tackle?
a. people doubt a great diversity of artworks.
b. fewer and fewer young people go to museums.
c. art appears too distant from common audience.
d. adult audience has a different understanding of art.
【31题详解】细节了解题。根据第一段中“we have reached the point of recognising the disconnection between art and the audience but haven’t yet determined how to bridge the gap.(咱们现已知道到艺术和观众之间的脱节,但还没有抉择如何消除这一间隔)”可知,作者尽力处置的应战是艺术如同离一般观众太悠远了。故选c项。
32. what does the underlined word “intimidated” in paragraph 3 probably mean?
a. tired.
b. worried.
c. annoyed.
d. surprised.
【32题详解】词义猜测题。根据划线词后的“…think that there’s a base level of understanding required to join the conversation, the getty initiative serves as a reminder that there are many pathways to engaging with it.”可知,因为许多人认为参加对话需要根柢水平的了解力,getty博物馆的建议提示咱们,可以有许多途径来参加其间,由此可推知,许多人感触忧虑,参加艺术对话需要根柢水平的了解才能,划线词“intimidated”意为“忧虑的”。故选b项。
33. in the author’s opinion, the museums and galleries should ________.
a. make the art history stories accessible in a traditional way.
b. change meaningfully for activities like the getty challenge.
c. limit the number of storytellers both in and out of institutions.
d. improve the permanent collections by adding famous artworks.
【33题详解】推理判别题。根据第三段中“this reaction proves that there is a potential desire for the audience to engage with art topics if the format is appealing.”可知,getty博物馆再创造活动证明,假定艺术方法具有招引力,观众就有潜在的快乐喜爱参加艺术主题;联系最终一段首句“but there is only so much that can be done without the museums and galleries changing meaningfully from within.”可知,但假定博物馆和画廊不从内部进行有意义的改动,咱们能做的就只需这么多了。由此可推知,在作者看来,博物馆和画廊大约作出有意义的改动,举办像getty博物馆那样的再创造活动,才干招引观众。故选b项。
34. we can conclude from the passage that common audience ________.
a. lacks the channels to understand and talk about art history.
b. prefers to view artworks and hear art stories on social media.
c. feels satisfied with people and interests represented on board.
d. refuses to engage with diverse art topics and art history stories.
【34题详解】推理判别题。第一段中“we have reached the point of recognising the disconnection between art and the audience”说到“咱们现已知道到艺术和观众之间的脱节”;根据第二段中“it offers an accessible pathway to art history with conversations on different topics.(它供给了一条通往艺术史的途径,可以就不一样的论题进行对话)”及第三段中“the getty initiative serves as a reminder that there are many pathways to engaging with it.(getty博物馆的建议提示咱们,可以有许多途径来参加其间)”可知,一般观众短少了解和谈论艺术史的途径。故选a项。
第二节(共5小题;每小题2分,共10分)根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为剩下选项。
people who can’t count
不会数数的人

a recent study has discovered that dyscalculia, the mathematical inability in reading, affects about 5% of children in britain. there is no simple way of finding out the reason and kids with this learning disability are usually labelled unintelligent.
so what exactly is this learning disability in mathematics? unlike most people, dyscalculics cannot recognise three or four objects. ____35____ for example, they need to count the books on the table before they can say how many there are. in other words, they have to count them one by one. this is where they are different from others. the majority of us, if shown three or four similar things, can immediately recognise them.

___36___ they cannot understand, for instance, why two and three makes five. another problem is not being able to tell which group contains more objects than the other. experiments have proved that dyscalculics have not developed the part of the brain responsible for processing numbers.
there are also problems with the abstract concept of time for dyscalculics. ____37____ if your best friend is always late, he might be suffering from dyscalculia. dyscalculics cannot keep track of time, and they never know how much time they have spent getting ready and how long it will take them to get to work. in addition, research has shown that dyscalculics behave oddly in social situations.____38____ this poor ability can explain why they never know how much change they are due or what kind of budget they need for their holiday.
on the other hand, dyscalculics are very good at creative arts. people suffering from dyscalculia can become painters or poets. dyscalculia does not seem to delay language acquisition. dyscalculic children acquire language at the same time as, if not earlier than, most children and have no problem learning to read or write. ___39___

【答案】35. c;36. a;37. g;38. e;39. f;
【刘凯教师解析】【分析】这是一篇阐明文。文章对核算妨碍患者的特征进行了介绍,并标明这只是一种学习妨碍,而不是智力的广泛体现。
a. dyscalculics have difficulties in using numbers at all.
b. this disability scares children away from learning mathematics.
c. they have to go through the routine of counting even a small number of objects.
d. it is quite reasonable for dyscalculics to solve this kind of specific problem at any time.
e. they never know how much they should tip the waiter or they’ve got left after a shopping trip.
f. we can see that dyscalculia is only a learning disability, not a general indication of intelligence.
g. this can account for their difficulty in reading schedules and remembering the order in which things have happened.
【35题详解】根据后文“for example, they need to count the books on the table before they can say how many there are. (例如,他们需要数桌子上的书,然后才干说出有多少)”可知,此处是指即便数量很少他们也有必要数过才晓得,所以选项c(他们有必要经过例行的核算,即就是少量的目标。)切合辞意。故选c。
【36题详解】根据后文“they cannot understand, for instance, why two and three makes five. (例如,他们无法了解为啥二加三等于五)”可知,此处是指核算妨碍患者在核算方面有困难,所以选项a(核算妨碍患者在运用数字方面有困难)切合辞意。故选a。
【37题详解】根据前文“there are also problems with the abstract concept of time for dyscalculics. (关于核算妨碍来说,时刻的笼统概念也存在疑问)”可知,因为时刻的笼统概念也存在疑问,所以他们阅览日程组织和记住时刻的打开次序有困难。所以选项g(这可以说明为啥他们很难阅览时刻表和记住作业发生的次序)切合辞意。故选g。
【38题详解】前文“in addition, research has shown that dyscalculics behave oddly in social situations. (此外,研讨标明,核算妨碍患者在交际场合会体现得很新鲜)”对应选项e中的“they never know how much they should tip the waiter(他们历来不晓得大约给效能员多少小费)”,后文“this poor ability can explain why they never know how much change they are due or what kind of budget they need for their holiday.(这种差劲的才能可以说明为啥他们永久不晓得他们该付多少零钱,或许他们的假期需要啥样的核算)”与选项e中的“they’ve got left after a shopping trip(他们在购物后剩下多少钱)”相对应,所以选项e(他们永久不晓得大约给效能员多少小费,也不晓得购物后还剩下多少钱)切合辞意。故选e。
【39题详解】根据前文“on the other hand, dyscalculics are very good at creative arts. people suffering from dyscalculia can become painters or poets. dyscalculia does not seem to delay language acquisition. (另一方面,核算妨碍患者擅长创造性艺术。患有核算妨碍的人可以变成画家或诗人。核算妨碍如同不会推迟言语习得)”可知,核算妨碍并不料味着智力低下。所以选项f(咱们可以看到,核算妨碍只是一种学习妨碍,而不是智力的广泛体现)切合辞意。故选f。
第三有些:书面表达(共两节,32分)
第一节 (共4小题;第40至41题每小题2分,第42题3分,第43题5分,共12分)阅览下面短文,根据短文内容在答题卡相应题号后的横线上写下有关信息,结束对该疑问的答复。
shared services need more imagination
同享效能需要更多的愿望力

suppose you need to drill a hole in the wall to hang an item but do not own a power drill. you may regard it as expensive to buy a power drill and consider renting one. sharing is the solution. the sharing industry is an emerging, highly flexible economic network that allows people to share resources, either free or for a fee.假定你需要在墙上钻一个洞来挂一个物品,可是你没有电钻。你可以觉得买电钻很贵,可以思考租一个。共享才是处置之道。同享工业是一个新式的、高度活络的经济网络,答应我们免费或收费同享本钱。

【刘凯教师解析】【分析】
40. what is the sharing industry?
【答
…向阳区高三英语二模试题逐题解析与高考动态雅思考研詹姆斯_网易…(向阳中学官网)插图
案】40. the sharing industry is an economic network that allows people to share resources, either free or for a fee. 【40题详解】查询细节了解。根据第一段最终一句“the sharing industry is an emerging, highly flexible economic network that allows people to share resources, either free or for a fee. (同享工业是一个新式的、高度活络的经济网络,答应我们免费或收费同享本钱)”可知,同享工业是一个经济网络,答应我们免费或收费同享本钱。故答案为the sharing industry is an economic network that allows people to share resources, either free or for a fee.
41. why does shared transportation receive attention from people?
【答案】41. because it offers environmentally-friendly means of transportation to people in cities. 【41题详解】查询细节了解。根据第三段第二句“this kind of transportation is so environmentally-friendly that it is increasingly popular among people in many cities. (这种交通东西非常环保,在许多城市越来越受等待)”可知,因为它为城市里我们供给了环保的交通东西,所以同享交通遭到我们的重视。故答案为because it offers environmentally-friendly means of transportation to people in cities.
42. please decide which part is false in the following statement, then underline it and explain why.
* shared services are getting increasingly popular for their convenience, but there are still calls for expansion to wider areas because they are currently restricted to machines.
【答案】42. shared services are getting increasingly popular for their convenience, but there are still calls for expansion to wider areas because they are currently restricted to machines.
according to the passage, presently shared services include not only machines but also smaller, less heavy items, such as ties and umbrellas. 【42题详解】查询推理判别。根据第四段第二句“the real pay-off in shared services probably lies in renting out smaller, less heavy items. (同享效能的真实酬谢可以在于租借较小、较轻的物品)”,第四句“so some companies would let you pick up a tie when you needed it and only when you needed it. (因而,一些公司会让你在需要的时分选择领带,而且只在你需要的时分)”和第五句“another example is an umbrella-sharing service. (另一个比方是雨伞同享效能)”可知,同享效能并不只是是捆绑于机器,因为如今的同享效能不只包括机器,还包括较小、较轻的物品,如领带和雨伞。所以“because they are currently restricted to machines”处差错,应在此处画下划线,缘由是如今的同享效能不只包括机器,还包括较小、较轻的物品,如领带和雨伞。故答案为according to the passage, presently shared services include not only machines but also smaller, less heavy items, such as ties and umbrellas.
43. please provide another example of shared services and explain your reason. (about 40 words)
【答案】43. (1) sharing books is a good type of shared services. people can share and read the books they like without pay or with only a little money, so that they will improve their knowledge and enrich their life. thus i think it is well worth spreading.
(2) sharing platforms is a good type of shared services. for example, resources can be shared there. another example is that in a community, old people can learn how to use computers and smartphones with the help of it. thus i think it is well worth spreading.【43题详解】查询翻开性答复。答题时应先举出文中没有说到的一个同享效能的比方,再说明缘由。
第二节(20分)
44. 假定你是红星大学高三学生李华。你校将举办主题为 “构思点亮学校”学外行作业品展。请给你校的交流生jim写一封邮件,聘请他赏识展览。内容包括:
1. 介绍展览信息 (例如:时刻、地址、内容等);
2. 问询对方意向。
留心:1. 词数100支配;2. 邮件的最初和结束已给出,不计入总词数。
提示词:手作业品handicraft
dear jim,
yours,
li hua
【参阅答案城区范文】
possible versions 1.
dear jim,
how are you doing? i’m writing to invite you to visit a handicrafts exhibition in our school, whose theme is “creativity lights up the campus”.
the exhibition aims to enrich our school life and promote our creativity and hands-on ability. it is scheduled to be held in the lecture hall from may 15 to june 1. dozens of handicrafts with unique designs and various themes will be on display, such as clay sculptures, paper cuttings and so on. they are all created by students. many works are made from unwanted materials in our daily life, which shows how students turn waste into treasure. i’m sure you will be amazed at the students’ creativity and imagination.
would you like to come? i’m looking forward to meeting you at the exhibition.
yours,
li hua
possible versions 2.
dear jim,
how is everything going? our school is going to organize a handicrafts exhibition themed “creativity lights up the campus” this weekend. knowing you have a great interest in handicrafts, i believe this is an opportunity to appreciate the creative works.
about 100 handicrafts made by students will be on display in the school lecture hall, each of which is full of fantastic ideas. you can find a wide variety of works that are suitable for decoration. in addition, the exhibits will consist of handicrafts of traditional styles methods, which will offer you a great chance to explore the chinese traditional culture. i’m sure the exhibition is worth a visit.
it will be a great pleasure if you come to the exhibition. i will be happy to keep you company and offer necessary explanations.
yours,
li hua
【刘凯教师解析】【分析】本篇书面表达归于使用文,需求考生给学校交流生jim写一封邮件,聘请他赏识学外行作业品的展览。
【详解】possible versions 1
1.词汇堆集
旨在:aim at→ aim to do
前进:improve→ promote
方案:be planned to→ be scheduled to
许多:lots of→ dozens of
惊奇:shocked→ amazed
2. 句式拓宽
兼并简略句
原句:the exhibition aims to enrich our school life and promote our creativity and hands-on ability. it is scheduled to be held in the lecture hall from may 15 to june 1.
拓宽句:the exhibition, which is scheduled to be held in the lecture hall from may 15 to june 1, aims to enrich our school life and promote our creativity and hands-on ability.
【刘凯教师点睛】[高分句型1] i’m writing to invite you to visit a handicrafts exhibition in our school, whose theme is “creativity lights up the campus”.(运用了由“whose+名词”引导非捆绑性定语从句)
[高分句型2] many works are made from unwanted materials in our daily life, which shows how students turn waste into treasure. (运用了由which引导的非捆绑性定语从句)
[高分句型3] i’m sure you will be amazed at the students’ creativity and imagination.(运用了省掉that的宾语从句,作am sure的宾语)

刘凯教师介绍
刘凯,男,蒙古族,黑龙江省齐齐哈尔人。本科为哈尔滨师范大学英语系,硕士为北京理工大学。2010年赴美国宾夕法尼亚大学交流学习;2013年美国亚利桑那大学造访专家;2015年澳大利亚新南威尔士大学esl研修;2021年加州理工学院言语学双学位获得者;2021年赴澳大利亚麦考瑞大学交流习;gre托福考试全球高分获得者;荣获长江商学院emba。
北京市优良青年教师,北京市级要点大学演示校骨干教师,多年大学一线执教经历,高三大学把关教师,多次参加东城区仿照试题出题作业,教育理念 ,教育作用杰出,多篇教育论文获市区级奖项。多篇文章宣告在《我国教育报》《我国考试》《北京教育》等报刊上。多次参加高考阅卷作业,参加公民教育出书社、北京教育出书社、外研社等各类高考教育用书的编写作业,有丰厚的备考经历,世界中心期刊宣告多篇论文。
教育部课题研讨员,参加国家十二五课题方案,并作出杰出奉献,参加大学、大学各大学区级试题的命制,多次承担区级和市级研讨课使命。北京市科技英语优良辅导教师,所带学生在各级英语口语、作文竞赛中多次获奖;将厚实的英语根柢功和稳重的学术思维作为教育的基础,课堂上长于寓教于乐,信息量大,内容丰厚,使学生在调和的课堂气氛下赏识英语、享受英语、掌控英语、运用英语。
2009-2012年时刻,多次受邀在北京播送电台掌管英语高考大纲解析及英语新课程变革节目,学术功底深沉,兼具偶像派与实力派特征,教风亲热洒脱,诙谐诙谐,思维开阔,屡有奇思妙想,长于引导学生学致使用,对高考意向掌控极端精确,深受学生和家长时刻待。特别擅长英语语法和单词回主意。
海外日子学习十年,社科人文类学科偏疼者;10年雅思教龄,出名教师培训师;辅导上万考生快速冲刺雅思写作、阅览,均匀分数7.5分;创始“期间清空”、极简化“关于检索式”阅览法等许多高效技法;每年雅思考试均在10次以上;均分8+;真题回想精确度97%以上;靠近西式思路和言语辅导学生写作;长于协助学生打破学术写作思维瓶颈。教学类别有长难句、翻译、四六级考试、阅览和写作;在2014、2015、2021、2021四年考研中,承受其培训的一切考生中有近万名考生获得高分。带给学生的不只是考分的前进,更多的是对英语领会和感知的打破。纯粹的英音、一起的见地、睿智的思维和轻松诙谐的言语,为其赢得了广大学生的认同和喜爱。
资深考研培训讲师;
英语四六级考试天团高档讲师;
雅思阅览、雅思写作培训主讲名师;
六级考试阅卷构成员;
深谙出题规则宽和题套路,对英语的学习规则和办法见地一起。
呼吁国人学习英语的情绪:
重复是回想之母。
用听,用看,用心去触摸每个单词,你便会有好的回想。
我国人要学好英语就要有一点点反常。
上课特征:课堂从不需点名,却无人缺席
教育理念:英语教师很走运也有责任与学生一同叩响世界之门

Related Posts

发表回复

您的电子邮箱地址不会被公开。 必填项已用 * 标注

|京ICP备18012533号-378